Ágios Geórgios

Op de hellingen van de berg Pílio liggen diverse dorpen. Deze dorpen hebben ieder een eigen sfeer en zijn zeer geliefd bij de Grieken. Met name in de weekenden trekken de Grieken vanuit de steden naar deze regio. Ágios Geórgios is een van die pittoreske dorpen, gebouwd tussen twee bergtoppen met een prachtig uitzicht over de Pagasitische Golf. Het ligt op een hoogte van 600 meter. Alles in dit dorp is met veel smaak en liefde gemaakt door de bevolking, waarbij de architectonische traditie in ere is gehouden. De kerk van Ágios Geórgios, het klooster van Taxiarhón en het kunstmuseum van de beeldhouwer Nikòla zijn bezienswaardigheden in het dorp. Het dorp telt twee tavernes en een ouzeri om ook de inwendige mens tevreden te stellen. De plateía is het punt voor samenkomst. Samen met de bezoekers en de bewoners van Ágios Geórgios heerst hier een gezellige sfeer. De gerechten die op tafel gezet worden gaan gepaard met een glaasje zelf gestookte tsípouro of een lokale wijn. Wie kan dit nu weerstaan?
Klaar met eten, slenteren door het dorp of een wandeling door het natuurrijke achterland? Dan is het misschien tijd voor een bezoek aan het strand. Pilion kent diverse mooie stranden aan zowel de zuid- als noordkant van het schiereiland. Kiest u voor een van de mooie stranden aan de Pagasitikós? Dan kunt u gaan naar het dichtbij gelegen Platanídia, Káto Gatzéa of Kalá Nerá. Op rond de tien kilometer afstand staat u hier al. Met een beetje geluk ziet u vanaf het strand in de verte de dolfijnen spelen. Tevens kennen deze dorpen aan de kust goede tavernes waar het goed vis eten is. Ook voor de vleesliefhebber staan diverse lekkere gerechten op de kaart. En laten we niet vergeten dat de vegetariër goed kan kiezen uit de vele gerechten zonder vlees of vis die de Griekse keuken rijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>