Pilion

Milina_445 Ag_Saranda_617

Pilion
Grofweg halverwege Athene en Thessaloniki ligt het schiereiland Pilion. De combinatie van bergen en zee zorgen hier voor een uniek landschap.

De goden van weleer kozen dit gebied volgens de mythologie reeds als hun zomerverblijf. Dit zou de reden zijn van de diversiteit van de vegetatie. Er werden offers gebracht in verschillende vormen zoals cadeaus en fruit. De zaden hebben zich in de grond geworteld en zodanig gezorgd voor de rijke begroeiing van de hellingen.

De kustlijn kent in de zomer levendige plaatsen met fraaie stranden. Vanwege het ontbreken van groot toerisme is het zijn authenticiteit niet verloren. Buitenlandse bezoekers ontbreken, maar dit wil niet zeggen dat er geen levendigheid is. De Grieken uit de stad komen met name in de weekenden graag naar Pilion om er te zwemmen en te genieten van de gastvrijheid van de tavernes. Kala Nera, Afissos and Kato Gatzea zijn slechts enkele voorbeelden van kustdorpen met terrassen tot aan het water.

Ook het binnenland van Pilion kent een rijke traditie wat betreft authentieke dorpen. Bij de Grieken staat dit deel van Pilion goed bekend en is het een geliefde weekendbestemming voor hen. Het is dan ook geen vreemde aanblik om de terrassen van de bergdorpen Milies, Makrinitsa en Vizitsa gevuld te zien. Gezellig keuvelend bevolken ze de straatjes van de dorpen. De tavernes serveren de beste maaltijden, want de Grieken zijn gesteld op kwaliteit op tafel. Vraag een willekeurige Griek naar Pilion en hij zal vervallen in een euforie.

Voor meer informatie zie ook de site van Ross Holidays www.rossholidays.nl

Milies_102 Milies_135

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>