Pinakates

Een van de kleinere dorpen in Pilion is Pinakates en behoort inmiddels tot de gemeente Milies. Het dorpsplein kent een taverne en natuurlijk is er een bakker. De geur van vers brood komt je van verre tegemoet. Rondom het plein staan enkele dorpshuizen die veelal bewoond worden door de oorspronkelijke bewoners van het dorp. De specifieke kenmerken van de bergdorpen van Pilion zijn ook in Pinakates zichtbaar. Plateia, taverne met terras, de waterbron met water uit de bergen en de typische archontiko-huizen. Deze woningen worden volgens de traditie van Pilion gebouwd. De dorpswoningen voldoen hier overigens niet aan.

Het dorpsplein wordt gedomineerd door een grote plataan. Dit soort bomen gedijt het best bij aanwezigheid van voldoende water. Dus aan de voet van een dergelijke boom is vaak een bron of een stroompje te vinden. Het plein zelf is gemaakt van marmer met aan de kop ervan een prachtige fontein.

De hellingen in de omgeving zijn voornamelijk begroeid met olijfbomen en druiven. Hierdoor is het vervaardigen van olijfolie en wijn dan ook de belangrijkste inkomstenbron voor de lokale bevolking. De omgeving leent zich perfect voor het maken van wandelingen. De natuur laat zich van haar beste kant zien.

Pinakates_251

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>